Werkwijze & Prijzen

Werkwijze van de geboortekaartjes

Op deze website is een collectie originele geïllustreerde geboortekaartjes te vinden. Allemaal ontworpen en geïllustreerd door Susanne Bot-Boer. Heb je interesse in één van de kaartjes of ben je benieuwd naar de werkwijze? Hieronder staat de werkwijze vermeld.

1. Een bestelling plaatsen

Jullie zijn in verwachting, wat leuk! Van harte gefeliciteerd. Bij zo’n mooie en bijzondere gebeurtenis, hoort ook een mooi en bijzonder kaartje. Wanneer jullie keuze is gevallen op een van de geboortekaartjes uit deze collectie, kan dat kaartje worden besteld. Het plaatsen van de bestelling is nog geheel vrijblijvend. Naar aanleiding van de bestelling, ontvangen jullie een offerte.

Het bestellen van een geboortekaartje kan per e-mail. Jullie kunnen een e-mail sturen naar info@sbdesigns.nl. Daarbij zijn de volgende gegevens nodig:

  • Jullie gegevens: naam, adres, telefoonnummer
  • Welk kaartje: Het kaartnummer van jullie keuze*
  • Aantal: Het aantal kaarten dat jullie willen bestellen
  • Datum: De uitgerekende datum
  • Naam & tekst: naam van de baby en tekst op het kaartje
  • Lettertype: Voorkeur voor bepaald lettertype van een ander kaartje? laat het weten.
  • Extra’s: Willen jullie sluitzegels voor op de enveloppen?
  • Levering enveloppen: willen jullie de enveloppen vooraf geleverd hebben?*

* Geslacht onbekend?
Mochten jullie nog niet weten of het een jongen of meisje wordt, mogen jullie voor beide opties een kaartnummer doorgeven (dit hoeft niet hetzelfde kaartje te zijn). Beide kaartjes worden dan vooraf netjes opgemaakt en wanneer jullie kindje is geboren, kan worden doorgeven welk kaartje het moet worden.

* Levering enveloppen vooraf?
Het is mogelijk om de enveloppen alvast tegelijkertijd met de gedrukte proefdruk te ontvangen. Dit heeft als voordeel dat jullie vooraf de adressen alvast kunnen schrijven. Dat scheelt een hoop tijd op het moment dat het kindje is geboren en jullie de kaartjes willen versturen.

Aanpassingen aan de illustratie/het ontwerp?
Mochten jullie wijzigingen willen doorvoeren aan de illustraties van een bepaalde kaart, dan bespreken we jullie wensen en maak ik een berekening van de meerprijs kosten, die worden meegenomen in de offerte.


2. De offerte

Naar aanleiding van jullie bestelling, verwerk ik de gegevens (voor zover bekend) in het door jullie gekozen kaartje, deze verwerk ik als voorbeeldkaartje ter beeldvorming. (Er is later nog de mogelijkheid tot wijzigingen bij de correctierondes.) Het voorbeeldkaartje ontvangen jullie per e-mail als .PDF document*, tezamen met de offerte. Let op, wanneer jullie akkoord gaan met de offerte, kan de bestelling niet meer kosteloos worden geannuleerd (zie 7. annulering).

 Het voorbeeld bevat een watermerk en is een lagere resolutie dan de printversie. Het watermerk zal niet worden mee gedrukt bij de uiteindelijke versie, daarnaast is de uiteindelijke versie een scherpe afdruk van de illustratie.

* Een .PDF document kun je openen met Adobe Acrobat Reader. Deze software is gratis te downloaden.


3. Akkoord offerte en ontwerpfase

Wanneer jullie akkoord zijn met de offerte, kunnen jullie nog wijzigingen doorvoeren in de tekst van het kaartje. Jullie kunnen 4 correctierondes doorvoeren, zonder dat hier extra kosten aan zijn gebonden. Daarna worden er per ronde extra kosten berekend. (eventuele wijzigingen in het illustratie-ontwerp zijn al vooraf besproken en in de offerte meegenomen).

Wanneer het kaartje helemaal naar jullie zin is, ontvangen jullie de uiteindelijke digitale proef per e-mail. Controleer deze digitale proef goed (ook op typ- en spelfouten). Na jullie goedkeuring, wordt de ontwerpfase afgesloten en worden de bestanden voor een proefdruk naar de drukker gestuurd.

 Let op, wanneer jullie akkoord gaan met deze digitale proef, is de ontwerpfase afgerond. Enige aanvullingen die nog worden doorgevoerd zijn de gegevens m.b.t. de geboorte van jullie  baby. Willen jullie later alsnog wijzigingen doorvoeren in het ontwerp en andere gedeelten van de tekst, dan zijn hier kosten aan verbonden).


4. Proefdruk

Wanneer de digitale proef akkoord is en jullie betaling binnen is, ontvangen jullie vanuit de drukker (SB Designs werkt met een vaste drukkerij) een gedrukte proefdruk. Hierop worden alle gegevens vermeld die tot nu toe bekend zijn. Zo kunnen jullie het uiteindelijke kaartje alvast een keer in handen houden. Dit is hoe het kaartje eruit komt te zien, met uitzondering van de nu nog ontbrekende geboortegegevens.


5. Baby geboren!

Wanneer jullie kindje is geboren, kunnen jullie de laatste gegevens (datum, tijd, gewicht, lengte) doorgeven. Dit kan telefonisch of per e-mail. Deze gegevens worden verwerkt in het kaartje, waarna jullie digitaal de laatste definitieve proefdruk ontvangen. Controleer deze goed! Na jullie akkoord op deze definitieve proef, krijgt de drukker de opdracht tot het printen van jullie geboortekaartje.


6. Levering

De geboortekaartjes worden gedrukt door de drukkerij waar SB Designs mee samenwerkt en worden rechtstreeks geleverd aan het adres dat jullie hebben opgegeven. Wanneer jullie voor 12:00 de gegevens hebben doorgegeven, hebben jullie de kaartjes de volgende werkdag al in huis. Na 12:00, hebben jullie de kaartjes binnen 2 werkdagen in huis.*

Indicatie leveringstijden:
Op werkdagen voor 12:00 bestelt, volgende werkdag in huis.
Op werkdagen na 12:00 bestelt, binnen 2 werkdagen in huis.

 * Het drukken van de kaartjes blijft mensenwerk, evenals de verzending via de post. De geschatte levertijden zijn een goede indicatie van de verwachte levertijd en worden altijd nagestreefd, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Overmacht is overmacht.


7. Annulering

Het annuleren van een bestelling kan altijd, maar is niet altijd kosteloos. Zolang jullie nog niet akkoord zijn gegaan met de offerte, kunnen jullie kosteloos de bestelling annuleren. Bij annulering van een standaard kaartje uit de collectie, nadat jullie akkoord zijn gegaan met de offerte, wordt € 35,- in rekening gebracht. Dit geldt tot het moment waarop de kaartjes zijn gedrukt.

Hebben jullie akkoord gegeven na aanleiding van de digitale eindproef met alle gegevens erop en eraan? Dan is de opdracht tot het drukwerk gegeven en kan de bestelling niet meer worden geannuleerd. Alle gemaakte kosten (waaronder de drukkosten) worden dan in rekening gebracht. Raadpleeg de Algemene Voorwaarden voor uitgebreide informatie.

Annulering bij illustratieve wijzigingen in het ontwerp of een volledig kaartje op maat, zijn de annuleringskosten afhankelijk van het aantal uur dat reeds aan het ontwerp is besteed.


8. Algemene Voorwaarden

Deze werkwijze benoemt een aantal belangrijke rechten en plichten, maar niet alle. Raadpleeg de Algemene Voorwaarden voor een overzicht van alle rechten en plichten. Deze Algemene Voorwaarden worden eveneens bij iedere offerte meegestuurd.

-> Naar de Algemene Voorwaarden

© SB Designs, Susanne Bot-Boer

Prijzen

Prijzen zijn inclusief drukkosten, karton, witte enveloppen en een proefdruk. De kaartjes worden gedrukt op stevig en mooi kwaliteitskarton à 300 gram.

Prijsklasse A
Vierkante kaart 13,5 x 13,5, dubbelzijdige full colour bedrukking.

50 stuks - € 162,-
75 stuks - € 171,-
100 stuks - € 189,-
125 stuks - € 198,-
150 stuks - € 206,-
175 stuks - € 215,-
200 stuks - € 224,-
>200 stuks - Vraag een offerte aan.

Aanpassingen bestaand ontwerp
De geïllustreerde geboortekaartjesontwerpen kunnen worden aangepast naar persoonlijke wensen. De kosten voor deze aanpassingen, zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk. Kleine aanpassingen kunnen worden verricht vanaf € 50,-

Geboortekaartje op Maat
Een volledig uniek en op maat gemaakt geboortekaartje behoort tot de mogelijkheden. Een geboortekaartje opbouwen zonder een bestaand ontwerp als uitgangspunt is vanaf € 288,- (excl. drukkosten).
Meer informatie

© Prijzen zijn aan wijzigingen voorbehouden, laatste prijswijzigingen waren op 8-2-2017